New Metal Festival (NMF),
festival za vse glasbene skupine, ki jih do sedaj niste imeli možnosti videti, mogoče niti slišali še niste za njih - pa vendar jih boste odkrili preden bodo za njih izvedeli vsi ostali!
Verjetno je kar nekaj od vas že slišalo in bilo del projekta New Forces, s katerim smo začeli že davnega 2013. V teh sedmih letih smo več kot 200 novim, mladim in neuveljavljenim glasbenim skupinam omogočili sodelovanje in igranje ob boku z največjimi glasbenimi skupinami metal glasbe.
Po 7.letih smo prišli do točke, ko smo se odločili vse skupaj postaviti še stopničko više - in tako se je rodil festival New Metal Festival.
V industriji, kjer je najbolj pomembno predstaviti se širši množici, je nastal festival New Metal Festival, ki si je za cilj zadal prav to - postati pomemben del zgodbe, ko gre za prestavljanje mladih glasbenih skupin metal glasbe.
New Metal Festival je dvodnevni festival, namenjen vsem mladim in neuveljavljenim metal glasbenim skupinam.
Odvijal se bo 25.in 26.junija 2020 (v soboto in nedeljo) na Boško Bursać odru festivala MetalDays. Vstopnice za New Metal Festival bodo zamenjale do sedaj veljavno vstopnino za "MetalDays Festival Early Arrival”. To hkrati pomeni tudi, da ne bo več Early Arrival/zgodnjega prihoda na festival MetalDays.

 

Zakaj New Metal Festival? Čeprav je bil "New Forces" odličen projekt, smo želeli z novim festivalom ponuditi mladim glasbenim skupinam možnost biti del nečesa večjega. Tako bodo lahko izkusili, kako je nastopiti na pravem, velikem odru, pred večjim občinstvo, se naučili kako deluje sama odrska produkcija, menjave glasbenih skupin na odru, časovnica odra in tako naprej - vse, kar se pač lahko naučiš in izkusiš zgolj na velikih odrih in velikih festivalih.

In to še ni vse; na NMF bodo vsak dan nastopila tudi ena večja, že uveljavljena glasbena skupina, na voljo bo tudi NMF "merch" - za vse vas, ki boste podprli naš projekt. Sodelovali bomo tudi z ostalimi večjimi metal festivali in poskusili "naše" zvezde festivala predstaviti tudi na ostalih festivalih.

Kako biti del NMF zgodbe na Sotočju v Tolminu?

Pravila so precej enostavna.

* Prijavnica in sistem prijave ostaja enak kot na New Forces, prijavnica je na voljo spodaj.

* Izbrali bomo 12 glasbenih skupin za NMF

* Ena glasbena skupina se lahko prijavi kolikokrat želi, dokler ni izbrana

* Enako kot na New Forces, prodaja vstopnic za festival MetalDays ni obvezna, lahko pa vaši glasbeni skupini pripomore z : 

- promocijo na socialnih medijih

- boljša pozicija na festivalu NMF

- 5 glasbenih skupin, ki bo prodala največ vstopnic za festival MetalDays bo dobila otvoritvene "slote" na MetalDays Lemmy Stage-u naslednje leto.

*Obiskovalci bodo izbrali izmed vseh nastopajočih 2 skupini, ki bosta "co-headlinerja" naslednje leto na NMF - "Visitors Choice Award".

Zakaj le 12 glasbenih skupin?

Verjamemo, da je bolj smiselno izbrati manjše število nastopajočih, vendar njim omogočiti boljšo promocijo in boljše pogoje nastopa. Kvaliteta nad kvantiteto.

Na New Forces smo v vseh letih gostili nekaj 100 glasbenih skupin, pa niso vse pokazale predanosti in kontinuitete v tem, kar počnejo.

Verjamemo, da smo zopet edini, ki smo se odločili za tako unikatno in zahtevno zgodbo, vendar verjamemo v to, da je prišel čas za nov glasbeni festival. Verjemite v boljši jutri! Podprite nas v naših prizadevanjih in se odločite za obisk. Le tako boste pomagali tudi najmlajšim glasbenim skupinam!

 

New Metal Festival. Prihodnost se začenja tukaj in zdaj.

 Z oddajo osebnih podatkov v zgornjem obrazcu potrjujem in se hkrati zavedam, da bo MH Music Holiday GmbH uporabil moje osebne podatke samo za namen obdelave prijave na New Metal Festival in komunikacije. Osebni podatki ne bodo uporabljeni v promocijske namene, ne bodo uporabljeni za nadaljnjo obdelavo in ne bodo posredovani tretji osebi.