OBVESTILO

Lastnik zagotavlja točne in ažurne informacije in ima tudi pravico spremeniti vsebino spletnega mesta brez predhodnega obvestila. Lastnik ni odgovoren za težave, ki jih povzročijo morebitne spremembe spletnega mesta, posodobitve ali prenove. 

BLAGOVNE ZNAMKE

Vse blagovne znamke, ki so objavljene na teh spletnih straneh, so, če ni drugače navedeno, zakonsko zaščitene. To vključuje tudi vse logotipe (logotipi izdelkov in logotipi podjetij), fotografije in drugo gradivo, objavljeno na tem spletnem mestu. Uporaba katerega koli gradiva spletnega mesta je možna samo z odobritvijo uradnega lastnika.

OBVESTILO O ODGOVORNOSTI

Vsa besedila, fotografije in druga gradiva, ki so objavljena na tem spletnem mestu, služijo izključno v informativne namene in jih je izbral in uredil lastnik. V primeru interesa obiskovalca za poslovno sodelovanje, lastnik ni odgovoren za morebitne netočne podatkovne vsebine tega spletnega mesta. Razen v primeru neposredne škode, ki jo je povzročilo namerno zavajanje ali malomarnost lastnika, lastnik ali katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju tega spletnega mesta, ni odgovorna za kakršno koli neposredno, posredno ali naključno škodo, povzročeno obiskovalcu tega spletnega mesta, zaradi njegove napačna razlage vsebine tega spletnega mesta.

INTELEKTUALNA LASTNINA

Intelektualna lastnina vsebine tega spletnega mesta (vključno s patenti, blagovnimi znamkami in avtorskimi deli) je zaščitena. Nobeno vsebino s tega spletnega mesta ni mogoče objaviti, kopirati ali uporabiti na kakršenkoli drug način, razen če ni dogovorjeno drugače z dovoljenjem uradnega lastnika. Spletne strani lahko vsebujejo tudi nekatere informacije, ki jih zagotavljajo tretje osebe in povezave do njihovih spletnih mest. Lastnik ni odgovoren za vsebino informacij, ki so objavljene na spletnih mestih tretjih oseb.

VARSTVO ZASEBNOSTI

Lastnik zbira nekatere kontaktne in osebne podatke le od obiskovalcev spletnih mest, ki se zavestno strinjajo s tem, da bi dobili dostop do nekaterih posebnih informacijskih mest, ki se naročijo na novice ali opravijo nakup v spletni prodajalni lastnika. Odgovornost za verodostojnost osebnih podatkov in drugih kontaktnih informacij je na strani obiskovalca. Osebni podatki se bodo uporabljali izključno za vzpostavitev stika z obiskovalcem, kadar je to potrebno. Osebni podatki se ne bodo uporabljali za druge namene in ne bodo posredovani nobeni tretji osebi. IP naslov se lahko uporablja za ugotavljanje morebitnih težav s strežnikom, vendar le na posebno zahtevo.

Spletne prodajalne 

To spletno mesto vsebuje povezave do spletnih strani nekaterih tretjih oseb. Lastnik ni odgovoren za vsebino teh spletnih trgovin in za pravila teh.

Fotografiranje

Obiskovalec festivala se strinja, da bo fotografiran ter video in zvočno posnet kot del občinstva brez omejitev. Obiskovalec se tudi strinja, da se te slike, kot tudi zvočni in video posnetki lahko uporabljajo za promocijo festivala brez kakršnih koli omejitev, neodplačno.

Piškotki

Piškotek je majhen niz podatkov, ki je poslan s spletnega mesta in je shranjen v brskalniku uporabnika, medtem ko uporabnik brska po spletnem mestu. Ko uporabnik v bodoče brska po istem spletnem mestu, so podatki shranjeni in brskalnik pošlje piškotek spletni strani, da sporoči uporabnikove prejšnje aktivnosti na tem spletnem mestu. Piškotki so bili zasnovani kot zanesljiva metoda za spletna mesta, da si zapomnijo stanja spletnega mesta ali aktivnosti, ki jo je uporabnik opravil v preteklosti. Za shranjevanje osebnih podatkov ne uporabljamo piškotkov. 

To spletno mesto uporablja naslednje piškotke:

SEJNI PIŠKOTEK: se uporablja za izboljšanje uporabniške izkušnje in za pomnenje izbire v uporabniških obrazcih in uporabniških nastavitvah.

FACEBOOK PIŠKOTEK: se uporablja za povezovanje in uporabo Facebook družbenih vtičnikov. 

JEZIKOVNI PIŠKOTEK: piškotek, ki se uporablja za shranjevanje izbire jezika uporabnika.

PIŠKOTEK za pomnenje uporabnikove izbire glede uporabe piškotkov.

 

POLITIKA VARSTVA OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki

Ta politika velja za obdelavo (uporabo) katerihkoli osebnih podatkov, ki ga izvaja družba Artfest d.o.o. (upravljavec) ali ki se izvaja v imenu upravljavca.

Podatki o upravljavcu:
ArtFest d.o.o.
Dolomitska ulica 32, 1000 Ljubljana

Katere osebne podatke obdelujemo

Osnovni kontaktni podatki (ime, priimek, telefonska številka, e-naslov);
- Podatki o uporabi naših spletnih strani (kliki na povezave, porabljen čas) in podatki glede odziva na naša e-poštna sporočila (ali je bilo sporočilo odprto, na katere povezave ste kliknili);

 

Pravne podlage za obdelavo osebnih podatkov


Vaše osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:
- kadar je to potrebno za izpolnitev naših zakonskih obveznosti (npr. izdaja računov za opravljeno storitev);
- kadar je obdelava vaših osebnih podatkov potrebna za sklenitev in izpolnitev pogodbe, ki ste jo sklenili z nami ali ker ste od nas želeli ponudbo;
- kadar ste za obdelavo svojih osebnih podatkov podali privolitev za obdelavo za posamezen namen obdelave, pri čemer imate vedno pravico, da dano privolitev prekličete (npr. za prilagojeno obveščanje o naši ponudbi, ki temelji na oblikovanju profilov);
- kadar imamo za obdelavo vaših osebnih podatkov zakonit interes (primer: ko vam pošljemo e-pošto v primeru, da nam napišete mail na naši spletni strani).


Nameni obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke lahko uporabljamo za enega ali več navedenih namenov:
- komuniciranje z vami glede zagotavljanja naših storitev ter odgovarjanja na vaša povpraševanja;
- sklenitev pogodbe in izpolnitev obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe;
- tržno komuniciranje (pošiljanje e-pošte, navadne pošte in SMS sporočil);
- tržno komuniciranje na podlagi prilagojenih oz. individualiziranih ponudb in sporočil, na oblikovanja uporabniških profilov oziroma razvrščanja v skupine, od katerih lahko vsaka prejema tržno komunikacijo z drugačno vsebino. Pri oblikovanju profilov spremljamo tudi posameznikovo aktivnost (kot npr. čas, ki ga posameznik preživi na določeni vsebini, katere vsebine ga zanimajo in odpiranje e-poštnih sporočil) ter frekvenco in vrednost preteklih nakupov;
- za uveljavljanje kakršnihkoli pravnih zahtevkov in reševanje sporov;

Kako dolgo hranimo vaše osebne podatke in kaj se z njimi zgodi potem

Osnovne osebne podatke hranimo ves čas, dokler imate status našega registriranega uporabnika na naših spletnih straneh, ste naročniki na naše novice, ….Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi vaše privolitve, hranimo trajno oz. do preklica te privolitve z vaše strani. Podatke o izdanih računih hranimo 10 let od izdaje. Podatke, ki si potrebni za sklenitev in izpolnitev pogodbe med vami in nami, hranimo še 5 let od izpolnitve pogodbe (dobave blaga). Po poteku roka hrambe osebne podatke učinkovito izbrišemo ali anonimiziramo, kar pomeni, da jih obdelamo na tak način, da jih nikakor ni več mogoče povezati z vami oziroma ji pripisati vam.


Prostovoljnost posredovanja podatkov in posledice neposredovanja

Posredovanje osebnih podatkov je prostovoljno. Osebnih podatkov nam niste dolžni posredovati, vendar pa v primeru, da jih ne posredujete, ne more prejeti določenih storitev oziroma z nami skleniti pogodbe. Kateri podatki so taki, da njihovo neposredovanje povzroči navedene posledice, bomo navedli vsakič, ko bomo od vas pridobivali osebne podatke.

Kdo ima dostop do vaših osebnih podatkov

Vaših osebnih podatkov ne posredujemo in ne omogočamo seznanitve z njimi tretjim osebam (izven družbe ArtFest d.o.o.) razen tistim, ki imajo z nami sklenjeno pisno pogodbo, na podlagi katere izvajajo določena opravila v zvezi z obdelavo podatkov in so dolžni spoštovati zakonodajo glede obdelave in varstva osebnih podatkov (t.i. pogodbeni obdelovalci). Pogodbeni obdelovalci, ki jim posredujemo osebne podatke, so:
- ponudniki storitev marketinga;

- ISP ponudniki,...

Pogodbeni obdelovalci smejo osebne podatke obdelovati zgolj v okviru naših navodil in osebnih podatkov ne smejo obdelovati za lastne namene. Zavezani so, skupaj s svojimi zaposlenimi, k varovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov. 

Pogodbeni obdelovalci osebnih podatkov ne iznašajo v tretje države (izven držav članic Evropskega gospodarskega prostora – to so članice EU ter Islandija, Norveška in Liechtenstein).

Kakšne pravice imate v zvezi z osebnimi podatki, kako lahko prekličete privolitev za obdelavo in kakšne so posledice preklica 

Glede svojih osebnih podatkov imate naslednje pravice:
- da od nas kadarkoli zahtevate:
o potrditev, ali obdelujemo vaše osebne podatke;
o dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov ter razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za vas;
o eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določite sami (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevate drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki); za dodatne kopije, ki jih zahtevate, lahko zaračunamo razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov;
o popravek netočnih osebnih podatkov;
o omejitev obdelave, kadar:
▪ oporekate točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov;
▪ je obdelava nezakonita in nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe;
▪ osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, pa jih vi potrebuje za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov;
o izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličete privolitev za obdelavo osebnih podatkov;
o izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, ne da bi vas mi pri tem ovirali;
o prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov;
o da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.
- pravico, da zoper nas vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu, če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov. Več podatkov na voljo tukaj : https://www.ip-rs.si.

 


Postopek uveljavljanja pravic

Svoje zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko naslovite v pisni obliki na katerikoli kontakt, ki je naveden na vrhu tega dokumenta pod Upravljavec osebnih podatkov in kontaktni podatki. Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrnemo le v primeru, da dokažemo, da vas ne moremo zanesljivo identificirati. Na vašo zahtevo s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema vaše zahteve.

Več o GPR zakonu

Kaj je GDPR?
GDPR je kratica za General Data Protection Regulation oz. za Splošno uredbo EU o varstvu podatkov, ki določa nova pravila glede varstva osebnih podatkov (od tu naprej: Splošna uredba).
Kje dobim uradno besedilo Splošne uredbe?

Tukaj (klik).